VIDEO – SKENA TRAGJIKE: Më shumë se 60 DELFINA të ngordhur u gjeten  në breg

VIDEO – SKENA TRAGJIKE: Më shumë se 60 DELFINA të ngordhur u gjeten në breg

Peshkatarët vendas thonë se fenomeni është jashtëzakonisht i rrallë.

Zyrtarët paralajmërojnë të mos hanë delfinë dhe lloje të ndryshme të peshqve që u gjetën pranë tyre, sepse nuk dihet ende se çfarë e shkaktoi ngordhjen e tyre.

Komisioni i Peshkimit në Ganë thotë se janë marrë mostra për analiza laboratorike.

Dhjetëra delfinë janë zhdukur nga plazhi Aksim në perëndim të vendit. Dyshohet se njerëzit që synojnë të shesin mishin e tyre janë pas tij, raporton faqja e gazetës nga Gana “Graphic Online”.

Në shkurt, 111 delfinë u gjetën të ngordhur në brigjet e Mozambikut.

Delfinët mund të jenë kapur gjatë baticës së ulët pas ciklonit Guamba, sugjeron një hetim paraprak nga Ministria e Bujqësisë në Mozambik.

Fajësoni fenomenin për gjithçka?

Vitin e kaluar, 52 delfinë të ngordhur u gjetën në bregdetin e ishullit Mauritius në Oqeanin Indian.

Një hetim nga Ministria e Peshkimit në Mauritius ka ulur shkakun kryesor të vdekjes në një fenomen të njohur si barotrauma.

Kjo është rezultat i një ndryshimi të papritur të presionit që mund të shkaktohet nga gjëra të ndryshme, duke përfshirë sonarin ushtarak, një tërmet nënujor, eksplozivë ose një shpërthim vullkanik.