VIDEO: Lëvizja heroike e mjekut – Kirurgjia e zemrës vazhdoi pavarësisht ZJARRIT në spital

VIDEO: Lëvizja heroike e mjekut – Kirurgjia e zemrës vazhdoi pavarësisht ZJARRIT në spital

Kirurgët në Lindjen e Largët Ruse kryen me sukses operacionin e zemrës së hapur pavarësisht nga zjarri që shpërtheu në spital.

Zjarri besohet të ketë ndodhur për shkak të një mosfunksionimi në instalimet në spital në qytetin Blagoveshchensk, thanë autoritetet lokale për mediat.

Rreth 120 anëtarë të stafit dhe pacientët u evakuuan ndërsa zjarri u përhap në çatinë e ndërtesës.

Sidoqoftë, një ekip prej tetë kirurgësh, të cilët tashmë kanë filluar operacionin e pacientit, qëndruan në sallën e operacionit në katin e parë ndërsa përfunduan procedurën, tha kryetari i bashkisë.

Operacioni u përfundua me sukses në fund, dhe kirurgët dhe pacienti i tyre u evakuuan nga ndërtesa, raporton Moscow Times.

Pacienti u transferua në spitalin rajonal për shërim pas operacionit dhe është në një gjendje të qëndrueshme.

Salla e operacionit merrte energji elektrike përmes një kablli të veçantë gjatë zjarrit dhe zjarrfikësit ishin në gatishmëri për të siguruar që tymi të mos përhapet në dhomë, thanë autoritetet.

Zjarri përfundimisht u kontrollua me ndihmën e 59 zjarrfikësve.

Guvernatori i rajonit Amur po përgatit një çmim për mjekët e guximshëm, shkroi ai në Telegram.