Raportohen rastet e reja me Covid-19 në Malin e Zi për 24 oret e fundit

Raportohen rastet e reja me Covid-19 në Malin e Zi për 24 oret e fundit

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi, laboratorë të tjerë publik dhe privatë regjistruan 290 raste të reja të koronavirusit.

Sipas ISHP-së, janë analizuar 1,428 mostra.

Pacientët e rinj janë nga komunat e mëposhtme: Podgorica 121, Nikshiq 35, Danilovgrad 23, Pljevlja 18, Berane 16, Bijelo Polje 12, Mojkovac 12, Kollashin 9, Cetinje 6, Tivar 6, Herceg Novi 5, Budva 4, Kotor 4, Andrijevica 4, Tivat 3, Rozhaje 3, Ulqin 3, Tuzi 3, Plav 1, Petnjica 1, Shavnik 1.

Që nga dita e djeshme, nëntë vdekje në lidhje me Covid-19 janë raportuar në Institutin në pacientë nga Podgorica (3), Berane (1), Tivari (1), Ulqini (1), Pljevlja (1), Nikshiq (1) ) dhe Mojkovaci (1) prej të cilëve më i riu ishte 55 vjeç dhe i moshuari 74 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin Covid-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,326.

Deri në orën 15:00, raportohet shërimi në 483 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtazi, si dhe numrin e të rikuperuarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktive të Covid-19 në Mal të Zi është 5,192.

Që nga fillimi i ngjarjeve të epidemisë (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit nga virusi në Malin e Zi është 93,030.

Rastet aktive nga bashkitë janë paraqitur në tabelën vijuese, të renditura sipas rendit zbritës:

tabela

Leave a Reply

Your email address will not be published.