Në Malin e Zi raportohen rastet e reja me Covid-19 për 24 oret e fundit

Në Malin e Zi raportohen rastet e reja me Covid-19 për 24 oret e fundit

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi, laboratorë të tjerë publik dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri të koronavirusit përfunduan analizën dje dhe paraqitën rezultate në Institutin për 1,418 mostra për koronavirusin e ri.

Janë diagnostikuar gjithsej 257 raste të reja pozitive.

Që nga dita e djeshme, 11 vdekje në lidhje me Covid-19 janë raportuar në Institut në pacientë nga komunat e mëposhtme: Podgorica (6), Nikshiq (1), Pljevlja (1), Mojkovac (1), Bijelo Polje (1 ) dhe Tivari 1) nga të cilët më i riu ishte 56 vjeç dhe më i moshuari 88 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin Covid-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,345.

Deri në orën 15:00, raportohet shërimi në 443 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja, si dhe numrin e të rikuperuarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktive të Covid-19 në Mal të Zi është 4.833.

Që nga fillimi i ngjarjeve të epidemisë (Mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri corona në Malin e Zi është 93,566.

Rastet aktive nga bashkitë * janë paraqitur në tabelën e mëposhtme, të renditura në rend zbritës:

tabela