Në Malin e Zi raportohen rastet e reja me Covid-19 për 24 oret e fundit

Në Malin e Zi raportohen rastet e reja me Covid-19 për 24 oret e fundit

279 raste të reja të koronavirusit janë regjistruar në Malin e Zi dhe tetë pacientë kanë vdekur si rezultat i infeksionit, njoftoi Instituti i Shëndetit Publik (ISHP).

Eshtë deklaruar se laboratorët e ISHP-së dhe laboratorë të tjerë publik dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri të koronavirusit përfunduan analizën dje dhe ISHP dorëzoi rezultatet për 1,496 mostra për koronavirusin e ri.

Rastet e reja janë nga komunat e mëposhtme: Podgorica 101, Nikshiq 40, Pljevlja 21, Berane 18, Bijelo Polje 16, Kolashin 14, Tivar 11, Rozhaje 11, Cetinje 9, Kotor 7, Danilovgrad 6, Andrijevica 5, Budva 4, Ulqin 4 , Herceg Novi 3, Tivat 2, Mojkovac 2, Shavnik 2, Tuzi 1, Pluzhine 1, Gusinje 1.

Ata thanë se shërimi u raportua në 433 pacientë.

“Që nga dita e djeshme, tetë vdekje në lidhje me COVID-19 janë raportuar në Institut në pacientë nga komunat e mëposhtme: Podgorica (4), Nikshiq (3) dhe Cetinje (1), nga të cilat më i riu ishte 38 dhe më i vjetër 85 vjeç. “, thuhet në deklaratën e IJZ.

Ata thanë se numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,334.

“Duke marrë parasysh të gjitha rastet e sapo zbuluara, si dhe numrin e të rikuperuarve, numri i përgjithshëm i rasteve COVID-19 aktualisht aktive në Mal të Zi është 5,030. Që nga fillimi i ngjarjeve të epidemisë (Mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të virusi i ri corona në Malin e Zi është 93,309. “, thanë ata nga ISHP.

Rastet aktive nga bashkitë * janë paraqitur në tabelën vijuese, të renditura në rend zbritës:

Tabela

Leave a Reply

Your email address will not be published.