Në Malin e Zi raportohen rastet e reja me Covid-19 për 24 oret e fundit

Në Malin e Zi raportohen rastet e reja me Covid-19 për 24 oret e fundit

221 raste të reja të koronavirusit janë regjistruar në Malin e Zi dhe 12 pacientë kanë vdekur si rezultat i infeksionit, njoftoi Instituti i Shëndetit Publik (ISHP).

Eshtë deklaruar se laboratorët e ISHP-së dhe laboratorë të tjerë publik dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri të koronavirusit përfunduan analizën dje dhe ISHP dorëzoi rezultatet për 1,066 mostra për koronavirusin e ri.

Personat pozitivë nga komunat e mëposhtme:

Podgorica 98, Nikshiq 40, Pljevlja 26, Berane 17, Bijelo Polje 10, Herceg Novi 4, Cetinje 4, Tivar 4, Danilovgrad 4, Rozhaje 4, Budva 3, Tivat 2, Tuzi 2, Kotor 1, Andrijevica 1, Shavnik 1.

“Që nga dita e djeshme, 12 vdekje në lidhje me COVID-19 janë raportuar në Institut në pacientë nga komunat e mëposhtme: Bijelo Polje (3), Podgorica (3), Tuzi (2), Herceg Novi (1), Kotor (1), Petnjica (1) dhe Niksic (1), prej të cilëve më i riu ishte 60 vjeç, dhe më i madhi ishte 92 vjeç ”, shkruhet në njoftim.

Ata thanë se shërimi u raportua në 431 pacientë.

ISHP gjithashtu tha se numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë ishte 1,317.

“Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtas, si dhe numrin e të rikuperuarve, numri i përgjithshëm i rasteve COVID-19 aktualisht aktive në Mal të Zi është 5,394. Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksioni i koronavirusit në Mal të Zi është 92,740, “shkruan në një deklaratë ISHP.

Rastet aktive nga bashkitë * janë paraqitur në tabelën vijuese, të renditura në rend zbritës:

Tabela

Leave a Reply

Your email address will not be published.