Në Malin e Zi raportohen rastet e reja me Covid-19 për 24 oret e fundit

Në Malin e Zi raportohen rastet e reja me Covid-19 për 24 oret e fundit

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi, laboratorë të tjerë publik dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri të koronavirusit përfunduan analizën dje (e hënë, 3 maj 2021) dhe dorëzuan rezultatet për 1,018 mostra te koronavirusi i ri në Institut.

U diagnostikuan gjithsej 95 raste të reja pozitive të koronavirusit.

Pacientët e rinj janë nga komunat e mëposhtme: Podgorica 37, Niksic 13, Bijelo Polje 11, Pljevlja 8, Danilovgrad 5, Rozaje 5, Bar 4, Mojkovac 4, Tivat 2, Andrijevica 2, Budva 1, Cetinje 1, Ulqin 1, Tuzi 1

Që nga dita e djeshme, gjashtë vdekje në lidhje me Kovid-19 janë raportuar në Institut, në pacientë nga Bijelo Polje (3), Podgorica (2) dhe Niksic (1), nga të cilët më i riu ishte 66 dhe i moshuari 93 vjeç

Numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin Kovid-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,516.

Deri në orën 15:00, raportohet shërimi në 200 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e sapo zbuluara, si dhe numrin e të rikuperuarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktive Kovid-19 në Malin e Zi është 2.085.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri corona në Mal të Zi është 97,813.

Leave a Reply

Your email address will not be published.