Këshilli i BE-së për të ndaluar izolimin e qytetarëve të Kosovës

Këshilli i BE-së për të ndaluar izolimin e qytetarëve të Kosovës

Në raportin për Kosovën, eurodeputetët i bënë thirrje Këshillit të BE të vazhdojë urgjentisht me liberalizimin e vizave për qytetarët e vendit dhe kryeministri i Kosovës Albin Kurti vlerësoi se Këshilli i BE duhet të punojë në heqjen e “izolimit të padrejtë të qytetarëve të Kosovës”.

Në Twitter, Kurti mirëpriti vendimin e Parlamentit Evropian nga e enjtja për të mbështetur, siç deklaroi ai, liberalizimin e vizave për Kosovën me shumicën e votave.

“Këshilli i BE duhet të ndjekë Komisionin Evropian dhe vullnetin e shumicës së Parlamentit Evropian dhe të veprojë për të ndaluar izolimin e padrejtë të qytetarëve të Kosovës,” shkroi Kurti në Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.