Dita e Komunës së Ulqinit në hijen e Kovidit

Dita e Komunës së Ulqinit në hijen e Kovidit

Me seancën e asamblesë lokale dhe dhënien e mirënjohjeve për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme, Ulqini të Shtunën shënoi më shumë se modestisht Ditën e Komunës – të Shtunën e parë të Prillit, e cila simbolizon fundin e korrjes së ullirit, detarëve dhe fillimin të sezonit turistik veror.

“Për shkak të situatës së vështirë epidemiologjike të shkaktuar nga pandemia Covid-19 në Ulqin dhe Mal të Zi, si dhe numrit të madh të vdekjeve, këtë vit nuk do të organizojmë një program shumë-ditor të ceremonive si në vitet e mëparshme”, shkruante rishtas emëroi kryebashkiakun Aleksandar Dabovic në profilin e tij në Facebook. Ai shprehu shpresën se “vitin e ardhshëm do të kemi mundësinë për të ri-organizuar festimin me rastin e Ditës së Komunës së Ulqinit në një mënyrë që i përshtatet një ngjarjeje si kjo”.

“Tani, gjëja më e rëndësishme është që të gjithë ne të përqendrohemi sa më shumë në ruajtjen e shëndetit të të gjithë qytetarëve tanë, si dhe të krijojmë parakushte që kjo pandemi të prishë rrjedhën e sezonit turistik veror sa më pak të jetë e mundur. Do të ketë kohë për të festuar! Ji i mirë, i shëndetshëm dhe ki kujdes! “, Shkroi Dabović.

Simbolikisht, Dabović ngriti flamurin e Komunës së Ulqinit në direk të Shtunën në mëngjes në Pristan.

Me bashkëpunëtorët e tij, ai gjithashtu vizitoi punimet në ndërtimin e rrjetit të kanalizimeve për vendbanimet Kodre, Totoši, Bijela Gora dhe Donja Bratica në një gjatësi totale prej 14.55 km.

“Punimet po vazhdojnë sipas dinamikës së planifikuar dhe do të përfundojnë në fund të vitit. Me realizimin e projektit, dalja e ujërave të zeza në kanalin e përroit të Bratica do të zgjidhet përgjithmonë “, deklaroi Dabović.

Në seancën e Asamblesë Komunale, ai paraqiti një dhuratë të përshtatshme paraardhësit të tij, Ljor Nrekić, i cili fitoi kushtet për pension pleqërie.

Urimet me rastin e Ditës së Komunës, ndër të tjera, u dërguan nga Presidenti Milo Đukanović, Kryeministri Zdravko Krivokapić, Presidenti i Asamblesë Aleksa Bečić, Zëvendës Kryeministri Dritan Abazović …, Nënkryetari i Bashkisë së Tiranës Anuela Ristani, Kryetarët e Komunave të Tivarit dhe Tuzit Dušan Raičević dhe Nik Đeljošaj …

Ulqini është një nga qytetet e pakta në vend që nuk feston Ditën e Çlirimit në Luftën e Dytë Botërore si Dita e Komunës. Nga më shumë se 20 vjet më parë, megjithë kundërshtimin e fortë nga komuniteti i veteranëve, parlamenti lokal zëvendësoi 26 nëntorin me të shtunën e parë në prill.

Ndryshimi i datës së Ditës së Komunës u iniciua nga presidenti i atëhershëm i Aleancës Demokratike dhe ish-deputeti Mehmet Bardhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.