Çmimi i Eurosuper 95 në Mal të Zi është akoma më i lartë se mesatarja e rajonit

Çmimi i Eurosuper 95 në Mal të Zi është akoma më i lartë se mesatarja e rajonit

Çmimi i Eurosuper 95 në Mal të Zi është akoma më i lartë se mesatarja në rajon, ndërsa Eurodiesel është në nivelin e vlerës mesatare rajonale, sipas të dhënave nga Buletini i Ministrisë së Investimeve Kapitale.

Sipas të dhënave nga Buletini i ri mbi çmimet e produkteve të naftës, një litër Eurosuper 95 kushton 1.3 euro në Mal të Zi dhe 1.37 euro në Kroaci. Një litër Eurosuper 95 është më e lirë në Serbi, ku kushton 1.28 euro, Shqipëri 1.18 euro, Bosnje dhe Herzegovina (BiH) 1.08 euro dhe Maqedonia Veriore 1.07.

Eurosuper më i lirë 95 paguhet nga qytetarët e Bullgarisë 1.02 euro, dhe banorët më të shtrenjtë të Hollandës me 1.73 euro. Kur bëhet fjalë për Eurodiesel, një litër në Mal të Zi kushton 1.13 euro. Mund të blihet në Kroaci për 1.3 euro, në Serbi për 1.33 euro dhe në Shqipëri për 1.14 euro.

Një litër Eurodiesel është më i lirë në BiH, ku kushton 1.03 euro dhe Maqedonia Veriore 89 cent, e cila është më e ulta në Evropë. Eurodieselin më të shtrenjtë e paguajnë qytetarët e Suedisë 1.55 euro.

Në nivelin javor, Ministria publikon të dhëna themelore në lidhje me shitjen me pakicë të produkteve të naftës, përkatësisht çmimet krahasuese të karburantit në rajon dhe Evropë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.