3.2 milion njerëz në të gjithë botën kanë vdekur nga koronavirusi

3.2 milion njerëz në të gjithë botën kanë vdekur nga koronavirusi

Numri i të infektuarve zyrtarisht nuk pasqyron numrin real të të infektuarve pasi shumë vende testojnë vetëm pacientë që kanë nevojë për trajtim spitalor.

Shtetet e Bashkuara janë vendi i prekur më rëndë, për sa i përket numrit të vdekjeve dhe numrit të të infektuarve, me 577,045 vdekje dhe 32,421,713 të infektuar.

Pas SHBA, vendet më të prekura janë Brazili me 407,639 vdekje dhe 14,754,910 raste infeksioni, India me 218,959 vdekje dhe 19,925,604 të infektuar, Meksika me 217,233 vdekje dhe 2,348,873 të infektuar dhe Mbretëria e Bashkuar me 127,538 vdekje dhe 4,420,201 persona të infektuar.

Evropa ka 1,073,784 vdekje dhe 50,653,202 të infektuar, Amerika Latine dhe Karaibet 926,976 vdekje dhe 29,048,161 të infektuar, Shtetet e Bashkuara dhe Kanada 601,341 vdekje dhe 33,653,917 të infektuar, Azia 347,207 vdekje 26,911,396 të infektuar, Lindja e Mesme 131,278 vdekje dhe 7,853,228,268 dhe 4,574,828 të infektuar dhe Oqeani 1,053 vdekje dhe 43,446 të infektuar.

France Press bën një bilanc të përditshëm bazuar në të dhënat e shtetit nga vendet në botë dhe informacionin nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.