2.84 milion njerëz vdiqën nga korona në botë, Mali i Zi është i treti më vdekjeprurësi për 100,000 banorë

2.84 milion njerëz vdiqën nga korona në botë, Mali i Zi është i treti më vdekjeprurësi për 100,000 banorë

Dy milion 847,182 njerëz vdiqën nga koronavirusi në botë dhe më shumë se 130 milion e 685,270 njerëz të infektuar u regjistruan, raportoi Agence France-Presse sot.

Numri i të infektuarve zyrtarisht nuk pasqyron numrin real të të infektuarve, pasi shumë vende testojnë vetëm pacientë që kanë nevojë për trajtim spitalor.

Shtetet e Bashkuara janë vendi i prekur më rëndë nga numri i vdekjeve dhe numri i të infektuarve me 554,779 vdekje dhe 30 milion e 671,844 të infektuar.

Pas Shteteve të Bashkuara, vendet më të prekura janë Brazili me 330,193 vdekje dhe 12,953,597 raste të infektimit, Meksika me 204,011 vdekje (2,249,195 të infektuar), India me 164,623 vdekje (12,485,509 të infektuar) dhe Mbretëria e Bashkuar me 126,826 vdekje (4,357,091 të infektuar.) .

Ndër vendet më të goditura, Republika Çeke është vendi me më shumë vdekje në raport me popullsinë e saj, me 252 vdekje për 100,000 banorë.

Ata ndiqen nga Hungaria (223), Mali i Zi (207), BiH (206) dhe Belgjika (199).

Evropa ka 968,790 vdekje dhe 44,583,896 infeksione, Amerika Latine dhe Karaibet 795,357 vdekje (25,198,343 infeksione), Shtetet e Bashkuara dhe Kanada 577.830 vdekje (31,668,923 infeksione), Azia 275,247 vdekje (18,303,260 infeksione), Lindja e Mesme 115,317 vdekje (6,627,888 infektuar), Afrika 113,644 vdekje (4,264,758 të infektuar) dhe Oqeani 997 vdekje (38,204 të infektuar).

France Press bën një bilanc të përditshëm bazuar në të dhënat e shtetit nga vendet në botë dhe informacionin nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.